Ga mee op zomerkamp!

We hebben weer een mooi jaar gehad. Kijk op Facebook en Instagram voor de mooie impressiemomenten van alle kinderen en vrijwilligers die met volle teugen genieten.

Al meer dan 50 jaar organiseert Stichting Zomerkampen Breda in de eerste drie weken van de zomervakantie geweldige zomerkamp-weken voor kinderen van 6-16 jaar oud. Op kampterrein Sparrenhof, aan de rand van Tilburg, beleven kinderen een fantastische zomerkampweek, vol avontuur, gezelligheid en leuke activiteiten.

Meld je nu aanNeem contact met ons op

Zoka 2024 begint op 8 juli!

0Maanden0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

(inschrijving vanaf 1 februari 2024 om 20:00)

(inschrijving vanaf 1 januari 2024)

Het ZOKA-doeboek!

Beste ouders, vrijwilligers maar vooral voor de kinderen,

In de tussentijd na je aanmelding kun jij je vermaken met het ZOKA-doeboek!
Een mooi pallet van allerlei puzzels, knutselstukjes, raadsels en vertier om zo toch de dagen van wachten door te komen.

We wensen jullie veel plezier met het doeboek toe.

ZOKA-doeboek

Ga mee op zomerkamp!

Op zomerkamp beleef je een onvergetelijke vakantie, vol avontuur, plezier, nieuwe vrienden en doen waar je zin in hebt! Elk jaar zet een enthousiast team van vrijwilligers zich in om drie fantastische zomerkamp-weken mogelijk te maken. Een weekje zomerkamp is voor kinderen een geweldige ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Brakkenkamp: het zomerkamp voor 6-9 jaar!

Brakkenkamp
(6-9 jaar)

Dit kamp is bedoeld voor de jongste kinderen. Er zijn 60 plaatsen voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Kinderen van 6 jaar moeten groep 3 doorlopen hebben om deel te mogen nemen. De kinderen bivakkeren in een…. lees meer >>>

Tienerkamp: het zomerkamp voor 10-12 jaar

Tienerkamp
(10-12 jaar)

Dit kamp is bedoeld voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Deze maximaal 72 kinderen slapen in tenten. Het kamp is opgebouwd op het kampterrein, vlak naast de bosrand. Dit geeft dus volop mogelijkheden voor activiteiten zoals dropping, zeskamp, spooktocht, zwemmen en andere… lees meer >>>

Jongerenkamp: het zomerkamp voor 13-16 jaar

Jongerenkamp
(13-16 jaar)

Elke week gaan twee JOKA-groepen van ca. 18 jongeren (13 t/m 16 jaar) op kamp. Zij fietsen, samen met hun vijf begeleiders, naar boerderijen in Brabant. Tijdens deze week is er veel tijd voor allerlei activiteiten, die door de jongeren zelf worden… lees meer >>>

Wat kinderen zeggen die bij ons op kamp geweest zijn

Ik heb echt genoten van dit kamp, was mij voor mij de derde keer, ik heb veel gevoetbald, gezwommen en gelachen, volgend jaar weer!!

Wat een gaaf kamp is dit! Ik ging voor het eerst mee dit jaar met m’n beste vriendin, sfeer was super en je kon echt vaak doen waar je zin in had.

De mensen waren allemaal superleuk en we deden iedere dag allemaal leuke dingen zoals hutten bouwen, zwemmen en verhalen vertellen bij een groot kampvuur.

Ga sowieso mee op zomerkamp! Als je het niet doet,
mis je echt wat in je leven!

Hoe leuk is zomerkamp? Bekijk de video!

Heeft u een vraag? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met u op!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

U kunt ons volgen via onze verschillende social mediakanalen

Ga (veilig) mee op zomerkamp!

HET KEURMERK KINDERVAKANTIES is BINNEN!!
Het was al vaak geopperd: zou ZOKA niet in aanmerking kunnen komen voor een keurmerk? En zou dit niet fantastisch zijn voor onze uitstraling naar ouders en vrijwilligers?
Bijna een jaar is een klein bevlogen clubje vrijwilligers bezig geweest met alle uitzoekwerk, het aanscherpen van protocollen en duidelijk maken wat wij doen. In de zomer van 2022 vond er in de derde week een bezoek plaats vanuit het CIIO de instantie die het keurmerk uitgeeft) om ons werk live te beoordelen. Hier zijn we met vlag en wimpel voor geslaagd en nadat we nog wat laatste administratieve puntjes op de i moesten zetten is het dan nu zo ver: We zijn in januari 2023 officieel goedgekeurd!
We hopen dat dit keurmerk er aan bijdraagt dat kinderen, ouders en vrijwilligers weten dat zij bij ons in goede handen zijn. Het is bijzonder dat alles wat we de afgelopen decennia gedaan hebben om de kampen zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen nu bekroond zien met het behalen van dit keurmerk!
Dit betekent niet dat we gaan stoppen met het maken van verbeterslagen, maar vanaf nu maken we hierbij ook gebruik van de kritische blik en de ondersteuning vanuit het Keurmerk Kindervakanties.
Speciale dank vanuit het bestuur gaat uit naar Max van K. en Rudy T. voor al het werk dat zij verricht hebben om dit voor elkaar te krijgen.

Meld je nu aanNeem contact met ons op

Wij danken onze vrienden voor hun sponsoring

Bredapas

Word ook Vriend van de Zomerkampen!

Wilt u ook Vriend van de Zomerkampen worden? Of u nu een bedrijf bent of particulier, of u veel kunt missen of weinig… wij zijn blij met alle steun! Denkt u hierbij ook aan materialen die u zelf niet meer gebruikt, maar die op een zomerkamp nog heel erg van waarde kunnen zijn. …. lees meer >

Slide 1

Slide 2